rss

Mercedes planuieste noi modele hibride

  1. 05/09/2007
  2. Tags: Bluetec, Hibrid, Mercedes
    Vezi toate fotografiile (2)
    Gama de modele Bluetec nu pare suficient de elocventa pentru planurile “verzi” ale fabricantului din Stuttgart, de vreme ce acesta planuieste sa elibereze cateva modele cu propulsie hibrida care sa contracareze solutiile de reducere a poluarii venite din partea lui BMW, Lexus, Porsche si chiar Volkswagen.

    Primul dintre acestea va fi ML450 Hybrid, o versiune ce va aparea pe piata undeva in 2009.

    SUV-ul de lux va fi propulsat de un motor cu sase cilindri de 265 CP asistat de doua motoare electrice cu 56 CP fiecare, rezultand un total de 377 CP. Combinatia va asigura atat reprize si acceleratii viguroase, cat si un consum de combustibil extrem de redus, despre care Mercedes spune ca va fi cel mai bun din clasa (7,7 litri/100 km).

    Germanii planuiesc si un S-Klasse Hybrid, cu debutul tot peste doi ani, ce se va baza pe serviciile aceluiasi motor cu sase cilindri de 265 CP asistat de prezenta unui singur  motor electric de 20 CP; cireasa pe tortul ecologic al lui Mercedes va fi insa asezata de primele modele propulsate de o echipa formata dintr-un diesel Bluetec si un agregat electric: S300 si S400 Bluetec, ambele programate pentru 2010.

    In sfarsit, in 2010, fabricantul din Stuttgart va prezenta prima sa masina de tip fuel-cell destinata pietei, ce va fi motorizata de un propulsor electric capabil de 136 CP. Modelul cu zero emisii poluante va avea un consum echivalent de benzina de 2,9 litri/100 km si va emana in jur de 77 g CO2 / km (emisii de dioxid de carbon echivalente electricitatii consumate).
    Vizualizari: 1003