rss

Mercedes mizeaza pe diesel

  1. 03/04/2007
  2. Tags: Alfa Romeo 147 1.6 T.S. 120 Progression 5u. Euro4, Blutec, C-Klasse, Disel, Mercedes
    Vezi toate fotografiile (1)
    Germanii se asteapta ca piata americana sa primeasca bine motoarele diesel, intr-atat ca, pana in 2010, sa reprezinte 10% din totalul vanzarilor.

    Asta inseamna ca in urmatorii trei ani cota diesel sa se tripleze, iar Mercedes vine cu o serie de argumente solide.

    In primul rand, problema poluarii a fost rezolvata (stiut fiind ca americanii sunt foarte sensibili pe aceasta tema) prin introducerea gamei de propulsoare BLUETEC, care indeplinesc normele Bin 5, extrem de stricte.

    Dupa aceea, pretul galonului de benzina este in continuare in jurul valorii de 3 dolari si nu da semne ca ar scadea. Daca tinem de cont de castigul de cuplu si, mai ales, consum, proprietarii de SUV-uri si pick-up-uri medii sau mari pot economisii mici averi daca fac trecerea la diesel.

    De asemenea, combustibilul diesel cu un continut scazut de sulfati a inceput sa se raspandeasca peste Ocean, deci toate premisele au fost create pentru ca un boom diesel sa aiba loc.

    Mercedes se grabeste sa prinda acest tren, oferind yankeilor variante BLUETEC ale Clasei E, ML, GL si, in curand, R.

    Compania germana nu este unica care previzioneaza o crestere spectaculoasa. Cunoscutul institut J.D. Power, intr-un studiu separat, a concluzionat ca pana in 2015 cota de piata a motorizarilor diesel va creste la 15%.
    Vizualizari: 1070