rss

Mercedes CLK Shooting Brake: primele informatii

  1. 10/04/2008
  2. Tags: Clk shooting brake
    Vezi toate fotografiile (2)
    Mercedes va intarzia destul de mult debutul noului CLK – programat pentru 2010 –, insa la editia din acest an a Salonului Auto de la Paris se zvoneste ca germanii vor prezenta un concept car mai mult decat interesant: un CLK Shooting Break.

    Masina, dupa cum ii spune si numele, va combina liniile de design ale unui coupe cu cele ale unui break sportiv si va avea o versiune de serie la un an dupa lansarea oficiala a viitorului coupe de clasa medie Mercedes.

    Atat BMW Seria 3 Coupe, cat si Audi A5 au afectat serios vanzarile actualului CLK, prea batran si prea slab din punct de vedere dinamic pentru a putea face fata asaltului venit din Munchen si Inglostadt. Ca urmare, Mercedes planuieste un come-back spectaculos "pe spinarea" imaginii foarte bune de care se bucura actualul C-Klasse, o revenire ce va marca aparitia mai multor versiuni dezvoltate pe baza fratelui de platforma tehnica CLK (in afara de coupe si shooting break, asteptati-va neaparat si la un cabriolet).

    Apoi, CLK va plusa semnificativ si in ceea ce priveste caracterul de produs premium, gratie unui design inspirat intr-o buna masura de nava-amiral S-Klasse: talie inalta, profil aerodinamic in forma de pana, faruri angulare si calandru "sculptat".

    Gama de motoare va fi compusa din unitati aflate atat in dotarea lui C-Klasse (V6 de 3,5 litri si 272 CP, V6 diesel de trei litri si 224 CP), cat si in cea a lui E-Klasse (V8 de 5,5 litri si 388 CP). Mai tarziu, Mercedes va implementa si o versiune mild-hybrid a diesel-ului anterior mentionat (acesta va face echipa cu un motor electric de 20 CP pentru reducerea noxelor), dar si monstrul V8 de 6,2 litri proiectat si construit de AMG, ce va intra, evident, in dotarea lui CLK 63.
    Vizualizari: 847