rss

Mercedes CL65 AMG e gata!

  1. 29/03/2007
  2. Tags: AMG, CL65, Hipersportiv, Mercedes
    Vezi toate fotografiile (3)
    Aditie logica in extinsa si exclusivista gama de hipersportive Mercedes, CL 65 AMG face uz de arhicunoscutul V12 biturbo de 612 CP si 1.000 Nm pentru a da o nota si mai speciala personajului multimilionar aflat in spatele volanului.

    Foarte important pentru asemenea clienti – lansarea masinii a coincis cu aniversarea a 40 de ani de AMG, astfel incat Mercedes a decis sa creeze chiar de la lansare o editie speciala a lui CL 65, ce va include doar 40 de unitati.

    Acestea vor fi vopsite intr-o culoare speciala, numita Alubeam, ce are textura metalului lichid si care a putut fi vazuta numai pe cateva dintre concepturile casei din Stuttgart.

    Compusa din particule de doar 30 pana la 50 de nanometri marime, ea va furniza efecte luminoase incredibile, vitale in misiunea (obligatorie) de epatare.

    Habitaclul nu se va lasa nici el mai prejos, logo-urile „V12”, „AMG” si „40th aniversary” impanzind locatia tapitata in piele Nappa, a carei dominatie este sparta doar de insertiile din fibra de carbon.

    Orice CL 65 AMG va ajunge la 100 km/h in doar 4,4 secunde si la 250 km/h viteza maxima (limitata electronic, normal) si va anunta asta printr-un pachet optic din care nu lipsesc jantele de 20 de inch cu design special, pragurile late si prizele marite din spoilerul fata.

    Mai mult, uriasa putere va fi tinuta sub control cu ajutorul unor suspensii cu amortizare reglabila pe trei niveluri de confort, asupra carora va veghea sistemul antiruliu ABC (Active Body Control).

    Cel putin la fel de impresionanta ca acceleratia va fi decceleratia masinii, un CL 65 AMG putand opri de la 100 km/h in numai 35 de m.

    Mercedes nu a anuntat in mod oficial un pret, dar surse apropiate au dezvaluit ca masina va afisa o eticheta pe care va fi scrisa o cifra aflata in vecinatatea celei de 300.000 de euro.

    La ani lumina de un CL mediu motorizat, dar, sincer, nu credem ca ii va pasa cuiva...
    Vizualizari: 2628