rss

Mercedes Benz vrea o transmisie cu 8 viteze si dublu ambreiaj

  1. 31/08/2007
  2. Tags: Dublu ambreiaj, Mercedes, Transmisie cu 8 viteze
    Vezi toate fotografiile (1)
    Compania din Stuttgart are in plan importarea cutiilor de viteze pentru noile generatii ale lui A-Klasse, B-Klasse si C-Klasse, fapt care ar duce la inchiderea uzinei de la Zuffenhausen.

    Decizia este sprijinita si de presedintele Dieter Zetsche, care considera  ca dezvoltarea unor noi transmisii nu este o activitate traditionala a lui Mercedes, iar instrainarea acestui proces catre un alt furnizor ar aduce o reducere de costuri substantiala. Pana atunci insa, germanii au in vizor o cutie cu opt trepte.

    Aceasta ar urma sa devina noul lider al acestui sector, in fata lui lui Lexus si BMW, datorita faptului ca ar urma sa se bazeze pe tehnologia dublului-ambreiaj (cele ale adversarilor sunt simple transmisii automate).

    Fata de o cutie automata clasica, cea de tip DSG este superioara in ceea ce priveste consumul de combustibil si viteza in linie dreapta, un lucru ce va fi foarte probabil dovedit si de produsul Mercedes, indiferent cine se va ocupa de el (candidati in acest moment sunt Getrag si ZF).
    Vizualizari: 949