rss

Mercedes ar putea produce un roadster pe platforma lui A-Klasse

  1. 08/12/2008
  2. Tags: A-Klasse, Mercedes, Roadster
    Vezi toate fotografiile (3)


    Daca Volkswagen si BMW o apuca intr-o directie, de ce nu ar face la fel si Mercedes? Din moment ce VW / Audi discuta despre un roadster de mici dimensiuni, iar BMW se gandeste la un model Z2, de ce producatorul din Stuttgart sa nu construiasca un cabriolet pe platforma lui A-Klasse?

    Germanii au deja cateva concepte, fiecare dintre acestea reprezentand un potential punct de plecare, insa cel mai la indemana pare sa fie SLA, concept-car prezentat de Mercedes la Salonul Auto de la Detroit din 2000.

    "Sta in filosofia noastra sa luam in considerare ideile mai vechi. La vremea cand SLA a fost prezentat nu aveam o platforma potrivita pentru un asemenea model. Aceasta problema va fi, insa, rezolvata prin aparitia noii generatii A-Klasse", a declarat un oficial Mercedes-Benz.

    Viitoarele modele A si B-Klasse sunt fabricate pe platforme versatile, concepute special pentru a putea fi adaptate in functie de cerintele diverselor piete auto. Pe langa un roadster de mici dimensiuni, Mercedes planuieste dezvoltarea a inca cel putin doua variante pe platforma lui A-Klasse: un coupe si un SUV.

    Vizualizari: 962