rss

Mercedes adopta sistemul stop-start

  1. 23/07/2007
  2. Tags: Mercedes, Stop-Start
    Vezi toate fotografiile (1)
    Constructorul din Stuttgart a ajuns la conlcuzia ca BMW nu a avut o idee rea in adoptarea sistemului stop-start si, ca urmare, il va monta pe modelele A-Klasse si B-Klasse (foto), aceste versiuni urmand a fi prezentate cu ocazia salonului auto de la Frankfurt.

    In plus, pentru a fi cu un pas inainte, Mercedes va instala si o noua tehnologie numita ISG, menita sa mareasca eficienta motorului.

    ISG – de la Integrated Starter Generator – este un sistem care are la baza un motor electric atasat de volanta motorului pe benzina, ce actioneaza atat ca un starter cat si ca generator.

    Destinat intr-o prima faza modelelor din zona superioara a gamei, ISG va contribui la reducerea vibratiilor agregatului cu combustie interna si ii va furniza mai multa “vana” in timpul schimbarilor de treapta.

    Atat sistemul stop-start, cat si ISG vor deveni in curand dotari obisnuite pentru oricare din modelele Mercedes, insa germanii planuiesc si alte solutii ecologice ce vor fi pruse destul de repede in practica, una dintre ele fiind o noua propulsie hibrida, ce va functiona pe baza unui motor electric si a unuia din binecunoscutele propulsoare diesel Bluetec.
    Vizualizari: 971