rss

McLaren SLR de 722 CP

  1. 12/04/2007
  2. Tags: McLaren, Mercedes, Renntech, SLR
    Vezi toate fotografiile (2)
    La lansarea editiei speciale 722, Mercedes a specificat foarte clar ca aceasta cifra nu vine de la numarul de cai scos de inima supraalimentata de sub capota, ci de la numarul 300SLR-ului castigator in cursa Mille Miglia din 1955, semnificand ora la care Stirling Moss si copilotul Denis Jenkinson au avut startul.

    Patronul lui Renntech stie insa cativa oameni care ar fi dorit ca 722 sa insemne 722 CP...

    Hartmut Feyhl, caci despre el este vorba, a lucrat in staff-ul lui AMG vreme de 12 ani pana cand a luat decizia sa-si creeze propriul atelier de tuning, numit Renntech Performance.

    Asadar, omul stie cate ceva despre cum se modifica un Mercedes, dar, mai important, e convins ca va gasi clienti care sa se laude ca acea cifra inseamna altceva pe masinile lor. „Pentru majoritatea oamenilor 650 CP sunt probabil suficienti, dar la un moment dat vezi acel <722> pe masina si incepi sa iti doresti 722 CP”, a declarat germanul.

    Ca urmare, echipa sa s-a pus pe treaba, si, in urma inlcouirii intercooler-elor si a pompei aferente (aceasta are o capacitate de doua ori mai mare decat cea de serie), a rezultat un motor in care temperaturile la admisie sunt cu 10 grade mai mici.

    De aici rezulta posibilitatea cresterii presiunii de alimentare si deci atingerea „magicului” sapte-doi-doi, Herr Fehyl avand grija sa marcheze diferentele dintre serie si special cu un set de jante de 20 de inch cu 10 spite.

    Pacat – cele care imitau palele unei turbine erau mai frumoase.
    Vizualizari: 1066