rss

McLaren reconsidera designul lui P11

  1. 29/08/2008
  2. Tags: BMW , BMW, Ferrari, Frank Stapelton, McLaren, P11
    Vezi toate fotografiile (1)

    Tocmai cand asteptam primele fotografii-spion cu testele de strada ale prototipului lui McLaren P11, o prestigioasa publicatie din Marea Britanie a aflat ca urmasul celebrului F1 se va intoarce pe plansa de proiectare pentru o schimbare completa de design.

    Decizia insularilor va intarzia data aparitiei masinii cu 12 luni, dar tot raul spre bine: echipa de designeri va fi condusa de acum inainte de catre Frank Stapleton, fost angajat la BMW, MINI, FIAT si Ferrari.

    Desi asta nu garanteaza ca “Macca” P11 va fi cel mai frumos supercar din lume, mai important este faptul ca echipa lui Stapelton se va ocupa de crearea unei noi familii de bolizi ai carei primi reprezentanti vor debuta in 2009.

    Intre timp, departamentul tehnic asteapta sa vada ce va iesi din biroul artistic, inginerii fiind deja hotarati in ceea ce priveste mecanica lui P11: motorul V8 de 6,2 litri construit de AMG se va ocupa de furnizarea unui numar foarte generos de cai putere, in timp ce o cutie de viteze cu dublu-ambreiaj va avea grija sa ii “directioneze” cum se cuvine catre roti.

    Nu de alta, dar, din cate se aude, P11 va fi folosit drept punct de plecare pentru o versiune hardcore pe nume GTR...

    Vizualizari: 1025