rss

McLaren P11, urmasul lui SLR

 1. 09/05/2008
 2. Tags: McLaren, SLR
  Vezi toate fotografiile (1)
  In 2009, productia lui McLaren SLR va inceta, la fel ca si parteneriatul dintre Mercedes si McLaren, fiecare urmand sa construiasca, separat, propriul succesor pentru supercar-ul amintit mai sus. Despre prototipul SLC al germanilor am mai vorbit, dar McLaren a pastrat ceva mai bine secretul.

  Acum, insa, avem primele date referitoare la un viitor bolid semnat de britanici. Inzestrat cu numele de cod P11, acesta va aparea pe piata in primava lui 2010, urmand ca o varianta cabrio sa fie lansata un an mai tarziu.

  Noua creatie a celor de la McLaren va intra in conflict direct cu Ferrari F430, dar va avea de partea sa avantajul greutatii mai scazute si dimensiunilor mai compacte. Sub capota va fi "ascuns" un motor V8 ce va dezvolta, se spune, 550 CP. De asemenea, se zvoneste ca propulsorul va fi fabricat de Mahle in uzina din Northamptonshire, Anglia si va fi, de fapt, o evolutie a unui agregat Mercedes.

  Plecand de la proiectul P11, McLaren va dezvolta o serie de versiuni "hardcore", printre care si un urmas al legendarului McLaren F1, acesta urmand a fi dotat cu un V10 de 600 de "cai".
  Vizualizari: 1091