rss

Mazda RX-8 facelift: noi detalii si fotografii

  1. 10/03/2008
  2. Tags: RX-8
    Vezi toate fotografiile (9)

    Noua versiune a modelului Mazda RX-8 a fost prezentata in luna ianuarie la Salonul Auto de la Tokyo, dupa care a fost expusa si la Detroit. Niponii au fost zgarciti in detalii oficiale, pe care insa vi le putem oferi in premiera astazi, cand masina a fost scoasa pe piata in Japonia.

    Actuala mazda RX-8 a fost lansata in 2003, iar prin operatia estetica care i-a fost aplicata acum va putea rula pe soselele din Japonia si SUA in principal pentru cativa ani de aici incolo inainte de a fi inlocuit cu un model nou-nout.

    Modelul cu patru locuri va primi o versiune complet noua, mai puternica si cu un kit de caroserie nou, denumita Type RS. Aceasta se alatura variantei standard RX-8 si modelelor Type E si Type S.

    Intreaga gama RX-8 dispune de prize de aer mai mari in spoilerul fata, cele laterale inglobeaza acum un bec de semnalizare, iar blocurile optice spate au lumini cu LED-uri.

    Jantele din aluminiu sunt oferite in trei versiuni de design. Varianta de baza si Type E beneficiaza de roti de 17 inch, Type S de 18 inch, iar noua Type RS de 19 inch.

    La interior, RX-8 standard si varianta Type S au tapiserie de culoare neagra cu o cusatura groasa, modelele Type E vin echipate cu scaune Recaro din piele neagra, rosie sau bej. De asemenea, turometrul a primit niste rame cromate si iluminare in alb.

    Sub capota Mazdei RX-8 facelift se gasesc noi pompe de apa si ulei care imbunatatesc performantele motorului rotativ RENESIS. Etajarea rapoartelor cutiei de viteze manuala permit un raspuns mai bun al acceleratiei la turatii joase.

    Vizualizari: 3462