rss

Mazda Furai Concept si RX-8 facelift vin la Detroit

  1. 12/12/2007
  2. Tags: Mazda furai, Mazda rx-8
    Vezi toate fotografiile (2)
    La Salonul Auto de la Detroit de luna viitoare, Mazda va prezenta noul concept Furai si noua versiune a coupe-ului sportiv in pstru usi, RX-8.

    De asemenea, japonezii vor expune si prototipul Mazda Taiki, recent dezvaluit la show-ul auto de la Tokyo, care prefigureaza viitorul model sportiv al constructorului nipon.

    Noul Furai este ultima repetitie a limbajului de design Nagare gandit de Mazda si este un concept bazat pe versiunea de curse care alearga in American Le Mans Series (ALMS).

    Prototipul foloseste sasiul Courage C65 cu care manufacturierul asiatic a participat in ALMS acum doua sezoane si este propulsat de acelasi motor rotativ de 450 CP ca varianta de curse.

    Oficialii Mazda nu au dezvaluit inca nici un detaliu legat de RX-8 facelift (foto-spion, dreapta), insa mai multe prototipuri au fost surprinse de paparazzi testand in ultimele saptamani.

    Masina pastreaza aceleasi forme, insa a primit noi spoilere fata/spate si blocuri optice si se zvoneste ca va fi propulsata de un motor rotativ mult mai puternic.

    Noua Mazda RX-8 va fi lansata pe piata in 2010.
    Vizualizari: 1078