rss

Mazda CX-7 vine cu sistemul Urea SCR

  1. 20/03/2009
  2. Tags: CX-7, Mazda, SCR
    Vezi toate fotografiile (1)


    SUV-ul sportiv CX-7 de la Mazda este primul automobil produs de un contructor nipon care sa fie echipat un sistem SCR (Selective Catalytic Reduction) cu uree. Acesta vine impreuna cu motorul MZR-CD de 2,2 litri turbo diesel.

    Sistemul SCR purifica oxizii de azot care sunt prezenti in gazele de evacuare la motoarele diesel. Acest sistem vine impreuna cu noul motor diesel Mazda, care are o economie de carburant mai buna si emisii de CO2 reduse. Sistemul pulverizeaza uree in gazul de esapament, care purifica oxizii de azot in urma unei reactii chimice, metoda care nu afecteaza in nici un fel economia de combustibil sau puterea motorului. Insa, datorita necesitatii unui rezervor mare de uree apoasa, tehnologia a fost folosita initial doar pentru camioane si autobuze.

    Sistemul propus de Mazda se bazeaza in parte pe motor, care are emisii de oxizi de azot reduse, astfel, sistemul SCR trebuie sa elimine mai putin oxizi in post procesare, rezultand intr-o cantitate mai mica de de uree folosita. Astfel un rezervor mai mic este necesar.

    Mazda anunta ca sistemul propus de companie foloseste componente mai mici si este mai eficient, insa Mercedes foloseste o varianta de SCR din 2008, pe GL si ML, iar noul E-classe va veni cu aceeasi tehnologie.

    Varianta cu face-lift de CX-7, care dispune si de tehnologia SCR impreuna cu noul motor MZR-CD, va fi lansata anul acesta.
    Vizualizari: 3436
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »