rss

Mazda confirma viitorul propulsor rotativ

  1. 23/03/2007
  2. Tags: Mazda, Motoare Wankel, Propulsor rotativ
    Vezi toate fotografiile (2)
    Japonezii au anuntat ca vor continua sa produca automobile cu motoare Wankel, dar intentioneaza sa dezvolte si propulsoare ecologice, alimentate cu hidrogen.

    Fanii lui RX-8, singura masina cu motor rotativ, initial, s-au speriat ca in plin proces de “ecologizare” producatorul nipon va renunta la aceasta solutie inedita in favoarea agregatelor conventionale.

    Aceste temeri pot fi uitate, oficialii marcii anuntand ca lucreaza deja la viitoarea generatie de motoare Wankel, programata sa apara cel mai devreme in 2010. Tot ei promit ca puterea va creste, in timp ce consumul mediu va fi redus.

    Ca tot vorbeam despre motoarele obisnuite: acestea vor fi modernizate incepand tot cu deceniul viitor, iar, pentru inceput, modelele destinate pietei japoneze vor primi un sistem start-stop, cu scopul de a se reduce emisiile de noxe in traficul aglomerat. Pentru Europa vor fi dezvoltate noi propulsoare diesel si o serie de cutii automate.

    Cum v-am mai prezentat, o alta masura “verde” este reducerea greutatii diferitelor modele, primul fiind noul Mazda2, care este cu 100 kg mai usor decat vechiul model.
    Vizualizari: 1159