rss

Mazda ameninta hibridele

  1. 27/03/2009
  2. Tags: Mazda
    Vezi toate fotografiile (1)


    Cand toti constructorii se orienteaza spre piata hibridelor, Mazda a anuntat ca va dezvolta un motor diesel, cu ajutorul caruia masinile sale vor fi mai ieftine si mai economice decat anumite hibride, informeaza Reuters. Motorul va fi introdus pe modele de serie pana in 2011, ca o incercare a constructorului de a reduce consumul de carburant fara ajutorul motoarelor electrice.

    Constructorul nipon doreste sa creasca economia intregului portofoliu de automobile cu 30 de procente pana in 2015, prin folosirea motoarelor economice, transmisiilor automatice si a materialelor usoare. Mazda spera sa scada greutatea totala a masinilor cu 10 procente pana in 2015, si cu inca 10 procente pana in 2020.

    Stalpul acestui plan este motorul de 2 litri diesel, care va fi la fel de economic ca un motor de 660cc pe benzina, sau ca un hibrid.

    Seful departamentului de cercetare si dezvoltare de la Mazda, Seita Kanai, a declarat, pentru reporterii Reuters, ca imbunatatirea motoarelor conventionale este o modalitate mai eficienta de proliferare a masinilor economice. Astfel, dezvoltarea motoarelor noi este mai economica decat investitia in tehnologii hibride si sisteme de baterii.

    Toyota a argumentat insa ca normele stricte privind emisiile de noxe in viitor ar insemna investitia suplimentara in tehnologii pentru "curatarea" gazului de esapament, care, in cele din urma, ar fi mai mare decat cea in tehnologiile hibride.

    Kenai a declarat insa ca noile motoare ar costa mai putin multumita noului catalizator ce foloseste cu 70% mai putine metale pretioase, precum si noului filtru de particule. 

    Mazda are insa in planul de viitor si dezvoltarea hibridelor, intre 2015 si 2020, cand normele privind emisiile si crestea autonomiei autovehiculelor vor face necesara utilizarea motoarelor electrice.

    Intre timp insa, piata hibridelor creste, cu din ce in ce mai multe companii propunand diverse variante. Toyota dezvolta in prezent o varianta hibrida a lui Yaris, care va fi cel mai ieftin hibrid de pe piata auto.
    Vizualizari: 1041
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »