rss

Maybach va parasi scena auto in 2013

  1. 28/11/2011
  2. Tags: maybacj, Mercedes
    Vezi toate fotografiile (1)

    Bogatasii lumii isi pot lua la revedere de la Maybach. Brandul de lux al grupului Daimler va fi redus la tacere in 2013, pe fondul unor vanzari din ce in ce mai slabe in ultimii ani.

    Potrivit Autocar, Maybach va iesi de pe piata in 2013, dupa ce limuzinele 57 si 62 nu au reusit sa convinga prea multi clienti in ultima perioada. Potrivit oficialilor Mercedes-Benz, productia actualelor modele va continua pana in 2013, iar noi autoturisme nu vor mai fi lansate pe piata.

    Limuzinele 57 si 62 au fost botezate dupa lungimea caroseriei (5.735 mm, respectiv 6.170 mm), ambele modele avand la baza platforma tehnica W220, de la vechea generatie S-Klasse.

    Concernul auto se va concentra pe dezvoltarea gamei Mercedes, care pregateste noua generatie S-klasse pentru a umple golul lasat de Maybach. Aceasta va fi disponibila cu trei ampatamente diferita si o versiune de top S600 Pullman.

    "Am luat aceasta hotarare pentru ca este mai bine sa eliminam pierderile inregistrate cu Maybach decat sa continuam intr-un viior incert cu un brand care nu a reusit sa iti atinga tinta de vanzari", a declarat un oficial Mercedes-Benz.

    Dupa ce Mercedes nu a reusit sa intre in posesia actiunilor Rolls-Royce si Bentley de la proprietarul Vickers, marca Maybach a fost readusa la viata in 2002. La acea vreme VW a facut o oferta mai buna pentru ca ulterior sa cedeze Rolls-Royce bavarezilor de la BMW Group.

    Pentru a salva brandul, Daimler a initiat o oferta de colaborare cu Aston Martin, la care s-a renuntat la inceputul lui 2011.

    Vizualizari: 2990