rss

Maybach, lider la depreciere in segmentul de lux

  1. 04/02/2009
  2. Tags: Bmw seria 7, Maybach, Rolls Royce
    Vezi toate fotografiile (1)


    Multi si-ar dori un Maybach, insa putini sunt cei care si-l permit. Sansa lor de a isi implini visul este sa gaseasca o limuzina rulata si un proprietar dispus sa o vanda. La urma urmei, traim vremuri de criza si nu este nicio rusine sa cumperi lucruri la mana a doua. In plus, este mult mai ieftin, mai ales in ceea ce il priveste pe fratele mai mare al lui Mercedes.

    Conform ultimelor statistici, Maybach are cea mai ridicata rata de depreciere in segmentul autovehiculelor de lux. Astfel, in cursul primului an de la cumparare - se presupune ca luxosul sedan a fost achizitionat nou - un Maybach 62S se depreciaza cu aproximativ 140.000 euro fata de pretul de cumparare de aproape jumatate de milion euro (39%). Asta inseamna circa 400 euro pe zi.

    Comparativ cu limuzina germana, Rolls Royce Phantom se depreciaza cu "numai" 80.000 de euro intr-un an (24%).

    Daca ne uitam mai jos, la automobilele de lux mai accesibile, lucrurile stau si mai rau in materie de procentaj: BMW Seria 7 pierde in primul an 51% din valoarea initiala, in timp ce Mercedes S Klasse se depreciaza cu 47%. Insa, datorita pretului mai mic al masinii noi, suma pierduta prin depreciere este mai mica comparativ cu Maybach sau Rolls Royce.
    Vizualizari: 1206