rss

Maxximus G-Force este cea mai rapida masina de strada din lume

  1. 16/02/2009
  2. Tags: G-Force, Maxximus Techologies, Veyron
    Vezi toate fotografiile (1)

    Are un nume ciudat si arata ca desenat dupa un proiect definitivat pe un servetelul unui bar, insa Maxximus G-Force, un hypercar produs de Maxximus Techologies, nu este tocmai masina de care sa razi.

    Nici macar daca te afli la volanul unui Veyron.

    Produs al imaginatiei si ambitiei lui Marlon Kirby, fondatorul lui Maxximus Technologies, si David McMahan, finantatorul programului G-Force, bolidul din imagini are la baza un model Ultima GTR si nu face absolut nici o concesie in misiunea de a deveni cea mai rapida masina de strada din lume: sub capota regasim un V8 Chevrolet de sapte litri cilindree care, cu ajutorul a doua turbocompresoare, dezvolta 1.600 CP.

    Directionarea monumentalei forte catre puntea spate se face cu ajutorul unei cutii de viteze cu numai trei trepte, insa asta conteaza mai putin cand afli ca G-Force ajunge la 100 km/h in 2,1 secunde, la 160 km/h in 4,5 secunde si ca efectueaza proba 0-100-0 in numai 8,8 secunde.

    Deocamdata nu se stie exact care este viteza maxima a masinii, insa ar trebui sa ajunga acolo destul de repede: in plin avant, monstruosul propulsor este in stare sa goleasca rezervorul un numai 9 minute.

    Maxximus G-Force are deja o eticheta de pret, insa cifra trecuta pe ea este de-a dreptul astronomica: 3 milioane de $. Nu e de mirare ca pana acum s-au interesat de masina numai cativa indivizi din Orientul Apropiat, motiv pentru care masina va si participa la un show special organizat in Abu Dhabi la finalul lunii aprilie.

    Vizualizari: 2236