rss

Masinile pe benzina si motorina, interzise in centrele oraselor incepand cu 2050

  1. 29/03/2011
  2. Tags: electric car, Hibrid, UE
    Vezi toate fotografiile (1)

    Anul 2050 ar putea aduce o mare schimbarea in randul autoturismelor cu motor conventional pe benzina sau motorina. Accesul acestui tip de vehicule ar putea fi interzis in centrele oraselor europene. Masura este analizata de Comisia Europeana.

    Astfel, emisiile de carbon vor fi reduse cu aproximativ 60%, totodata fiind redusa dependenta de petrol a transporturilor. Comisarul european pentru transporturi, Siim Kallas, a declarat ca "libertatea de a calatori este unul dintre drepturile fundamentale ale cetatenilor, iar reducerea mobilitatii nu este o optiune", relateaza BBC News, preluat de NewsIn.

    Oficialul european a mentionat ca proiectul Comisiei Europene prevede ca majoritatea in calatoriilor efectuate pe distante medii sa fie folosit trenul. In acest mod, dependenta de petrol va scadea, nivelul poluari va fi redus, iar industria auto va avea un motiv in plus pentru a lansa automobile hibride si electrice.

    "Credinta larg raspandita ca este nevoie de reducerea mobilitatii pentru a lupta impotriva schimbarilor climatice este pur si simplu falsa. Putem elimina dependenta de petrol a sistemului de transport fara a-i sacrifica eficienta si fara a compromite mobilitatea", a subliniat comisarul european.

    Vizualizari: 1577
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »