rss

Masinile inmatriculate in Bulgaria ar putea fi confiscate la trecerea granitei

  1. 08/04/2013
  2. Tags: Bulgaria, Taxa auto
    Vezi toate fotografiile (1)

    Masinile inmatriculate in Bulgaria, pe numele unor cetateni bulgari care nu si-au platit impozitele, ar putea fi confiscate la trecerea granitei, anunta Agerpres.

    Romanii care si-au inmatriculat autoturismele pe numele unor cetateni bulgari care nu sunt la zi cu plata impozitelor s-ar putea trezi fara masini daca vor trece Dunarea. Conform cotidianului Monitor, bulgarii intentioneaza sa confiste peste 35.000 de autoturisme conduse de romani. Oficialitatile vecine suspecteaza ca proprietarii din acte ai respectivelor autovehicule fac evaziune fiscala si nu isi declara veniturile.

    Problema a luat nastere in momentul in care romanii, in numar tot mai mare, au ales sa isi inscrie masinile pe numele cetatenilor bulgari saraci, care au primit intre 25 si 50 de euro pentru acest serviciu, unii dintre ei ajungand sa "detina" cateva zeci sau chiar sute de masini.

    Luand in calcul valoarea medie estimata a acestor masini, de aproximatic 2.500 euro, statul bulgar considera ca a fost realizata o evaziune fiscala in valoare de 250.000 de euro. In acest sens, oficialitatile bulgare au demarat o ancheta.

    Bunurile acestor cetateni, respectiv masinile detinute in realitate de romani, pot fi executate silit doar in momentul in care vor trece granita. Din pacate, se apropie perioada minivacantei de 1 Mai si Paste, ocazia cu care multi romani vor fi tentati sa isi petrecea concediul peste Dunare.

    Vizualizari: 16919
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »