rss

Masinile hibride, mai sigure pentru pasageri decat cele traditionale

  1. 21/11/2011
  2. Tags: Hibrid, Masini
    Vezi toate fotografiile (1)

    Potrivit unui studiu realizat de un institut american, pasagerii de masini hibride sunt cu 27% mai protejati in cazul unui accident rutier decat cei care calatoresc cu autoturisme conventionale.

    Americanii au supus testelor 25 de modele hibride, precum si variantele acestora cu motor traditional si au ajuns la concluzia ca autovehiculele echipate cu un sistem de propulsie hibrid sunt mai sigure pentru pasageri cu 27% fata de masinile cu propulsor cu combustie interna. Neavand versiuni cu propulsie traditionala, Toyota Prius şs Honda Insight nu au fost incluse in studiu.

    Conform cercetarilor efectuate de HLDI (Highway Loss Data Institute), afiliat al IIHS (Insurance Institute for Highway Safety), un rol important in garantarea sigurantei ocupantilor il au acumulatorii si unitatea electrica, care aduc un plus de kilograme la masa totala.

    Dezvaluirea acestor informatii vine ca o gura de aer pentru constructorii auto care s-au aliniat la trendul eco, dar care nu se bucura de prea mult succes in acest segment. Acum, clientii care optau pentru SUV-uri (dat fiind nivelul ridicat de siguranta oferit) se pot reorienta catre vehiculele hibride. In plus, acestea vin cu un atuu in plus: consumul redus.

    Americanii care aleg hibrizi beneficiaza si de preturi mai mici la politele de asigurare, companiile de asigurari oferind tarife cu pana la 25% mai ieftine.

    Totusi, masinile hibride primesc si o bila neagra: asemenea autoturismelor de dimensiuni mari, acestea se dovedesc a fi periculoase pentru pietoni. Studiul HLDI a dezvaluit faptul ca vehiculele hibride sunt cu 20% mai predispuse la accidente in care sunt implicati pietoni, iar surplusul de greutate nu face nimic altceva decat sa mareasca distanta de franare.

    Vizualizari: 2079
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »