rss

Masinile diesel cu tehnologie Bluetec nu vor porni daca raman fara uree!

  1. 22/10/2008
  2. Tags: Bluetec, Diesel, EPA, uree
    Vezi toate fotografiile (1)

    Proprietarii noilor modele diesel vor trebui sa aiba grija de un alt element de intretinere in cazul in care  autoturismele lor sunt echipate cu uree injectabila.

    Pentru a se asigura ca sistemul functioneaza, un senzor va controla atat nivelul, cat si calitatea solutiei de uree si va impiedica masina sa porneasca in cazul in care rezervorul cu respectiva substanta este gol.

    Asa cum prea bine se stie, EPA (Agentia de Protectie  Mediului din SUA) cere ca toate masinile diesel sa  indeplineasca standarde de emisii foarte stricte, care aproape intotdeauna cer fie utilizarea de filtre pentru noxe, fie instalarea unui sistem de injectie pe baza de uree (Bluetec la Mercedes, Bluemotion la Volkswagen).

    Pentru a nu intra in ilegalitate, modelele Bluetec Mercedes vor fi dotate cu un afisaj pe bord ce va incepe o numaratoare inversa a “pornirilor” masinii, in momentul in care in rezervor mai ramane uree pentru maximum 20 de asemenea operatiuni. Daca soferul va ignora mesajul, masina nu va mai raspunde la comenzi pana cand cel putin sapte litri de solutie nu vor fi adaugate in rezervor.

    Inginerii au construit rezervoarele de uree in asa fel incat solutia sa ajunga pentru aproximativ 24.000 km. Ca o alternativa, sticle mici de solu?ie de uree vor fi disponibile pentru proprietarii care vor s? intretina singuri sistemul, costul solu?iei de uree (AdBlue pe “limba” lui Mercedes) urmand a reflecta costul combustibilului.

    Conform unor calcule, asta ar insemna ca alimentarea unui vehicul normal nu ar trebui s? coste mai mult de 30 de $.

    Vizualizari: 8962
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »