rss

Masinile autonome Google, peste 480.000 de kilometri fara accidente

  1. 08/08/2012
  2. Tags: google, Lexus, Prius
    Vezi toate fotografiile (1)

    Google a anuntat ca masinile lor care se conduc singure au parcurs deja 482.000 de kilometri, fara accidente. Flota gigantului american din Silicon Valley este compusa din 12 autovehicule.

    Automobilele autonome Google au un rulaj, impreuna, de peste 480.000 de kilometri fara evenimente nefericite. Cele 12 autoturisme care formeaza flota au trecut prin diferite conditii de trafic, timp in care factorul uman nu a intervenit in niciun fel.

    Oficialii Google, trec acum la urmatoarea etapa de testare, in care membrii echipei vor utiliza automobilele autonome in diferite scopuri uzuale, cum ar fi drumul parcurs spre birou si inapoi.

    Printre planurile de perfectionare ale software-ul se numara controlul vehicului pe cai ferate acoperite cu zapada, interpretarea semnelor temporare de drum in lucru, precum si alte situatii cu care soferii umani se confrunta si le fac fata fara probleme.

    Momentan, in masinile Google va fi in permanenta un sofer la volan, gata sa intervina faca este cazul. Flota de automobile autonome de la Google a primit un nou membru, si anume Lexus RX450h, care ii va ajuta in testarea diverselor forme de teren.

    Masinile Google sunt echipate cu un radar cu laser, amplasat pe plafon, care genereaza o harta 3D a zonei in care se afla. Sistemul mai cuprinde patru radare, montate in barele fata si spate, o camera video care detecteaza culoarea semaforului si un GPS.

    Autoturismele autonome pot deosebi pietonii de obiectele fixe, anticipand diverse situatii in trafic. De exemplu, daca semaforul se schimba pe culoarea verde, dar mai sunt pietoni care traverseaza, automobilul nu porneste pana nu trece ultima persoana.

    Vizualizari: 1773
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »