rss

Masina open source

  1. 02/04/2007
  2. Tags: c,mm,n, Open source
    Vezi toate fotografiile (1)
    Pana acum auzeam doar de software open source, adica un program sau pachet de programe care poate fi folosit ca atare sau implementat in alte suite fara a fi nevoie sa platesti.

    Ei bine, acum, a aparut si prima masina de acest fel, ca prim rezultat tangibil al proiectului OScar.

    Masina, expusa la show-ul olandez AutoRAI din Amsterdam, este gratuita in sensul ca toata tehnologia ei poate fi folosita de oricine vrea pentru a construi masini.

    Denumita c,mm,n (de la common), masina a fost proiectata de-a lungul a opt ani, on-line, de catre o comunitate de designeri si ingineri apartinand mai multor universitati olandeze.

    Rezultatul nu este tocmai unitar, se vede ca inspiratia a fost canalizata prin mai multe “penite”, dar cine considera ca se poate descurca mai bine este chiar invitat sa o faca, atat timp cat imparte imbunatatirile pe care le face si cu restul lumii.

    c,mm,n este un automobil ecologic, sistemul de propulsie fiind o pila electrica, pe baza de hidrogen, iar pe partea de gadget-uri dispune de un GPS interactiv, capabil sa furnizeze informatii in timp real despre trafic si locurile de parcare disponibile in oras.
    Vizualizari: 674