rss

Masina de politie Carbon Motors: detalii noi

  1. 11/10/2008
  2. Tags: Carbon Motors, E7, masina de politie
    Vezi toate fotografiile (4)

    Oriunde in lume, fortele de ordine folosesc ca mijloc de transport vehicule obisnuite, transformate in masini de politie prin intermediul catorva modificari de esenta (instalarea girofarelor si a sirenelor, montarea camerelor de luat vederi sau vopsirea caroseriei in culori specifice).

    Acum insa, americanii de la Carbon Motors au dezvaluit lumii primul vehicul de interventie construit special pentru politisti, ce le aduce o serie de avantaje majore in sensul desfasurarii activitatii de zi cu zi.

    Ideea este simpla si foarte pertinenta: asa cum pompierii, personalul militar, paramedicii sau postasii folosesc masini create special pentru serviciile prestate, asa si politistii au nevoie de un vehicul care sa ii ajute sa-si indeplineasca misiunile cu o eficienta si cu un grad de siguranta sporite.

    Carbon E7 este un asemenea vehicul si o va confirma in toate cele noua orase ale turului demonstrativ, inclusiv la cea de-a 115-a conferinta anuala IACP (Asociatia Internationala a Sefilor de Politie), ce va avea loc in San Diego, California si va avea ca invitati peste 15.000 de profesionisti ai acestei meserii.

    Carbon E7 este un produs conceput cu ajutorul a peste 1.700 de angajati ai fortelor de ordine, profesionisti care au indicat ce trebuie facut astfel incat rezultatul sa fie in perfecta aliniere cu necesitatile oamenilor legii.

    Cockpitul ergonomic, inspirat de cel al elicopterelor si avioanelor de lupta, motorul diesel de trei litri, 300 CP si 569 Nm capabil sa functioneze si cu biodiesel (cu ajutorul lui, E7 ajunge la 100 km/h in 6,5 secunde si la o viteza maxima de 250 km/h), capacitatile de supraveghere interna si externa, sistemul radar, sistemul automat de recunoastere a placutelor de inmatriculare, detectoarele de radiatii si pericol biologic sau luminile de urgenta cu tehnologie LED sunt doar o parte din solutiile cu care E7 spera sa rezolve neajunsurile masinilor de politie clasice.

    Ca sa va faceti o idee vizavi de acestea, mai mentionam doar ca o masina de politie din Statele Unite ajunge sa coste pana la 80.000 de $ din cauza faptului ca agentiile trebuie sa achizioneze vehiculele si echipamentele necesare de la cei mai diversi furnizori si nu de la un centru special, iar cele 425.000 de masini de politie actualmente in serviciu in SUA consuma aproape 5,7 miliarde de litri de benzina si polueaza atmosfera cu 14 milioane de tone de CO2 in fiecare an.

    Vizualizari: 1645