rss

Maserati Gransport de la Zagato

  1. 17/04/2007
  2. Tags: Gransport, Maserati, Zagato
    Vezi toate fotografiile (1)
    La un an de la prezentarea lui Ferrari 575 GTZ, carosierul italian se intoarce in atentia consumatorilor de modele custom si a publicului cu un nou model, GS Zagato.
     
    Realizat avand ca sursa de inspiratie modelele exclusive ale anilor ’50-’60, masina are la baza un Maserati Spyder, proprietate a antreprenorului Paolo Boffi.

    Proprietarul superbului coupe activeaza in sectorul obiectelor si designului de lux, astfel incat nu este deloc strain de bunul gust.

    Se pare ca Zagato a avut mana libera in ceea ce priveste sursa de inspiratie pentru noua sa creatie, el alegand modelul Maserati A6 G Zagato din 1964.

    Ca si stramosul sau, sportiva pe care o admirati in aceste fotografii are o caroserie din aluminiu si poarta cu mandrie tridentul pe capota, in timp ce „Z”-ul este pozitionat pe aripa.

    In fapt un soi de hatchback profilat aerodinamic, GS Zagato are un ampatament cu 180 mm decat Spyder si o rigiditate torsionala mult mai buna decat a decapotabilei, multumita acoperisului rigid.

    Nu s-au facut precizari privind potentialul partii mecanice, dar este destul de posibil ca ea sa fi fost preluata neschimbata de la modelul de serie.
    Vizualizari: 976