rss

Marea Britanie vrea sa interzica vanzarea masinilor diesel si pe benzina in 2040

  1. 26/07/2017
  2. Tags: Londra, Marea britanie, Motoare diesel, motoare pe benzina, Poluare
    Vezi toate fotografiile (1)

    Poluarea a devenit un dusman greu de invins atata timp cat nimeni nu face nimic concret in aceasta directie. Cu putin timp in urma, Franta a pus piciorul in prag si a anuntat ca intentioneaza sa interzica vanzarea de masini noi cu propulsoare diesel si pe benzina pana in 2040.

    Acum, o alta tara importanta pentru industria auto, si anume Marea Britanie, anunta ca lucreaza la un plan asemanator. Ministrul Mediului din Regat urmeaza sa-l prezinte in cursul zilei de azi, iar pe termen lung efectele ar fi aceleasi ca si in cazul Frantei.

    Un purtator de cuvant al Guvernului a declarat ca in acest fel poluarea din marile orase va fi redusa drastic, in contextul in care numai in Londra, nivelurile de emisii de oxid de nitrogen si de azot sunt incalcate de cativa ani incoace.

    Aceasta interdictie urmeaza sa afecteze doar masini noi, cele deja existente pe strazi fiind exceptate de la regula. Insa, autoritatile intentioneaza sa faca ceva si in privinta acestora, si cauta solutii pentru a-i incuraja pe britanici sa renunte la motoarele conventionale si sa opteze pentru un automobil electric.

    Interzicerea comercializarii masinilor cu motoare cu combustie interna s-ar putea dovedi extrem de costisitoare, iar pe de alta parte aceasta va obliga chiar si autoritatile locale sa faca unele modifcari de infrastructura. Printre cele mai vehiculate se numara eliminarea limitatoarelor de viteza sau a sensurilor giratorii.

    Aceste doua elemente ii obliga pe soferi sa incetineasca si mai apoi sa accelereze, fenomene care influenteaza negativ emisiile si implicit consumul de carburant.

    Vizualizari: 1520