rss

Marea Britanie primeste Mitsubishi i

  1. 19/02/2007
  2. Tags: Mitsubishi i
    Vezi toate fotografiile (3)
    Ineditul Mitusbishi i, care se bucura de un succes major in Japonia, va fi oferit si pe piata din Marea Britanie incepand cu vara acestui an, mai precis de pe data de 1 iulie.

    Cu o configuratie tehnica unica in clasa sa (motor central-spate si tractiune pe puntea posterioara), un design futuristic si un interior inteligent, este de asteptat ca i sa devina un concurent de temut pentru mini-uri gen Honda Jazz sau Peugeot 107.

    Britanicul va gasi aici spatii de depozitare peste tot, o calitate a fabricatiei de top si, in premiera, scaune tapitate cu material antialergic (Oeko-Tex Standard 100, mai precis).

    Aceeasi configuratie a motorului si transmisiei ii va permite teroetic lui Mitsubishi i sa furnizeze un comportament rutier agil si dinamic, chiar daca motorul turbo in trei cilindri (ce dispune de tehnologia actionarii variabile a supapelor) are doar 660 cmc si 64 CP, suficienti doar pentru o acceleratie de la 0 la 80 km/h in 11,2 secunde si o viteza maxima de 145 km/h.

    Mare parte din responsabilitatile acestor performante vor fi atribuite cel mai probabil cutiei automate cu patru trepte, aleasa de japonezi pentru confortul la rularea prin oras.

    In ceea ce priveste confortul, sasiul din aluminiu al lui i are suspensii MacPherson in fata si non-independente de tip de Dion in spate, astfel incat confortul la rulare ar trebui sa fie superior concurentilor sai.

    Masina va fi oferita intr-o singura varianta de echipare, de top, ea urmand a fi promovata drept un mini premium inovativ. Ca urmare, din dotarea standard nu va lipsi transimisia automata, cilmatronicul, sistemul audio cu sase difuzoare si CD player sau geamurile si oglinzile electrice.

    In plus, capitolul sigurantei v a fi acoperit de sisteme precum ABS si EBD, geamuri cu sistem anti-ghilotina si doua airbag-uri frontale. Doar in 2006 in Japonia s-au vandut peste 37.000 de modele i, dar in Marea Britanie vor fi disponibile pentru inceput doar 300 de unitati, la un pret de 8.999 de lire bucata.

    In ceea ce priveste restul Europei, deocamdata Mitsubishi se gandeste daca sa il ofere sau nu. Indiferent de decizia japonezilor, o veti afla numai de la www.auto.ro...
    Vizualizari: 885