rss

Mani Gyenes a castigat Romanian Extreme Adventure

  1. 08/07/2008
  2. Tags: Mani gyenes, Marton szilveszter, Romanian extreme adventure, Zsolt szilveszter
    Vezi toate fotografiile (5)
    In perioada 28 iunie-5 iulie, echipa KTM Romania, formata din Emanuel "Mani" Gyenes si Marton Szilveszter a participat la concursul de off road Romanian Extrem Adventure, una dintre cele mai solicitante competitii de acest gen din Romania.

    Concursul ce a avut cartierul general in Buzau a fost deschis pentru automobile, motociclete dar si ATV-uri. Dificultatea competitiei, care s-a desfasurat in cea mai mare parte in Masivul Penteleu din Carpatii de Curbura, i-a determinat pe organizatori sa le impuna pilotilor de la categoria moto sa concureze doar in echipe.

    Pilotii satmareni care alearga sub culorile KTM Romania s-au aflat pe locul doi pana in ultima zi a Romanian Extrem Adventure, cand, dupa ce au castigat trialul desfasurat pe 5 iulie in apropiere de Buzau, au preluat conducerea in clasamentul general. "A fost o competitie solicitanta. Am avut o portiune in care am tras patru persoane de o motocicleta ca sa putem trece, asa ca pentru mine a fost un antrenament foarte bun pentru Red Bull Romaniacs. Marton Szilveszter are doar 17 ani, insa s-a descurcat foarte bine si am reusit sa castigam, desi inainte de trial ne aflam la 4 puncte de lideri. Dupa aceasta saptamana petrecuta la Romanian Extrem Adventure o sa urmeze alte sesiuni de antrenament in apropiere de Satu Mare si, probabil, voi mai merge la cateva competitii pentru ca in septembrie la Red Bull Romaniacs sa pot obtine o clasare in top 5-ul clasei Profi. Din lipsa de buget am fost fortati sa renuntam la participarea in International Six Days Enduro, insa sper sa reusim sa ajungem la startul Dakar-ului din 2009", a spus Mani Gyenes, care a concurat pe o motocicleta KTM 300 EXC.

    Zsolt Szilveszter, motociclistul roman care a suferit un grav accident la editia din 2006 a Dakar-ului, impreuna cu Akos Szilveszter, au luat startul in prima lor cursa de Off Road Extrem si au reusit sa termine pe locul doi la categoria Auto Extrem, chiar daca pe ultimii zeci de kilometri ai traseului, care a insumat 1.680 de km, s-au rasturnat avariind destul de grav Land Rover-ul Defender pe care au concurat.

    "Pentru mine a fost o competitie extraordinara pentru ca l-am avut copilot pe fiul meu care are doar 20 de ani si s-a dovedit a fi cel alaturi de care pot urca pe podium. Din pacate, in urma accidentului suferit in Dakar 2006 am fost nevoit sa renunt la competitiile moto, insa nu pot renunta la motorsport si de anul trecut am inceput sa merg la competitii off-road. Romanian Extreme Adventure a fost prima cursa de Extrem la care am mers alaturi de Akos, insa vor mai urma si altele avand in vedere ca in 2009 dorim sa luptam pentru titlul national", a concluzionat Zsolt.

    Vizualizari: 1159
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »