rss

Mallett se ocupa de Pontiac Solstice

  1. 03/05/2007
  2. Tags: Mallett, Pontiac, Pontiac Solstice, Solstice
    Vezi toate fotografiile (3)
    In lumea tunerilor din Statele Unite, daca nu produci macar o data in viata ceva suficient de tacanit pentru ca lumea sa te aseze intr-o carte de istorie a industriei mai bine te lasi de meserie.

    Asta a considerat si Mallett, un tuner din Ohio specializat in produsele GM, care a pregatit un mega tuning pentru micul Pontiac Solstice.

    „Nevinovatul” roadster a fost proiectat sa stea departe de zona monstrilor de calibrul lui Chevy Corvette sau Dodge Viper, cei care l-au construit urmarind sa ofere o alternativa ieftina si plina de sex-appeal pentru masinute de genul lui Mazda MX-5.

    Expertii lui Mallett au strambat insa din nas cand au vazut pricajitul motor cu patru cilindri de sub capota, luand decizia, cu ceva vreme in urma, sa-l transforme pe Solstice intr-un soi de Superman al segmentului sau prin implementarea unui V8 LS2 de 6 (sase) litri si 400 CP.

    Toate ar fi fost bune si frumoase daca s-ar fi oprit aici, insa cineva s-a gandit ca Superman este eroul stirilor de ieri si ca Hulk e mult mai pe gustul generatiei actuale.

    Ceilalti i-au dat dreptate, iar munca de umflare a muschilor lui Solstice pana la atingerea ridicolului se numeste Pitbull Edition Bodykit. Urmand a debuta la SEMA in acest an, acest monstruos roadster suporta prezenta a sase componente de caroserie din fibra de sticla (in viitor din fibra de carbon), ce mareste latimea originala a masinii cu 10 cm in fata si aproape 13 cm in spate.

    Asta ii va permite proprietarului sa monteze roti atat de late pe cat va dori, astfel incat sa experimenteze o aderenta exemplara. Un asemenea tuning (inclusiv montarea motorului V8) il va costa pe client intre 16 si 18.000 de dolari, o nimica toata daca stam se ne gandim ca masina va fi in stare sa spulbere de pe sosele muscle-car-uri de calibrul lui Charger SRT-8.

    Cei de la Mallett sunt insa modesti in aprecierea realizarii lor – ei doar au vrut sa diferentieze produsul lor de unul de serie cu patru cilindri. Misiune extrem de indeplinita...
    Vizualizari: 967