rss

Mai multa siguranta la DaimlerChrysler

  1. 30/03/2007
  2. Tags: DaimlerChrysler
    Vezi toate fotografiile (1)
    Specialistii DaimlerChrysler cerceteaza cat de usor pot fi operate comenzile automobilelor produse de grup.

    Pentru aceasta, ei au proiectat si construit un simulator in care omul si masina pot interactiona.

    Persoana testata este pusa in situatia in care trebuie sa opereze un anumit sistem in timpul operarii normale a unui automobil, fara a fi nevoie sa faca fata unei situatii critice.

    Cantitatea de atentie pe care aceasta sarcina o impune poate fi apoi evaluta pe baza unor criterii obiective si subiective.

    Pe linga devierea de la drumul ce trebuie parcurs, un sistem de monitorizare calculeaza cit de mult este necesar pentru sofer sa se uite la altceva decit la drum, acesti parametri permitind inginerilor sa calculeze gradul de atentie pe care soferul il acorda traficului.

    De asemenea, candidatul va avea de completat un chestionar de autoevaluare a performantelor si activitatii sale.

    Sunt testate intre 20 si 30 de persoane, din diferite grupuri de interes si cu abilitati de conducere dferite, pentru a determina gradul de operabilitate al unor functii si sisteme aflate la bordul masinii.

    Utilizind aceste metode, specialistii de la DaimlerChrysler pot determina daca diverse sisteme pot fi operate usor si intuitiv, putand astfel oferi recomandari in ceea ce priveste designul interiorului inca dintr-o faza incipienta a proiectarii, costurile fiind astfel mult reduse.
    Vizualizari: 918