rss

Mai mult spatiu pentru inalta performanta: BMW M GmbH confirma dezvoltarea unui nou BMW M5 Touring

  1. 09/07/2023
    Vezi toate fotografiile (1)

    Prototipurile sunt camuflate atent, dar nu isi pot ascunde caracterul de automobile de inalta performanta. Viitoarea generatie a BMW M5 a intrat in faza finala a procesului de dezvoltare de serie. Noul sedan de inalta performanta de la BMW M GmbH finalizeaza acum testele pe drumurile publice, facilitatile de testare ale BMW Group si circuitele din intreaga lume.
    Dezvoltarea gamei de produse continua si in 2024. Acum, BMW M GmbH a confirmat oficial ca, odata cu noua editie BMW M5, va adauga o varianta Touring in gama sa de modele. Simbioza perfecta dintre performanta tipica M, confortul fara compromisuri pe distante lungi si spatiul generos va primi o noua interpretare in 2024 cu noul BMW M5 Touring.
    La fel ca viitorul BMW M5 Sedan, varianta Touring va avea si un sistem de propulsie complet nou dezvoltat, care va fi partial electrificat. Caracteristicile de performanta tipice M, precum si tehnologia de sasiu reglata cu precizie, rafinata cu sisteme inovatoare, duce dinamica de condus si agilitatea la un nivel unic in aceasta clasa de automobile. BMW M GmbH progreseaza astfel constant pe drumul catre electrificare. "Suplimentar, acum instalam un sistem de propulsie hibrid cu performante tipice M in alte automobile de inalta performanta", spune Dirk Hacker, director de dezvoltare la BMW M GmbH.
    De aproape 40 de ani, BMW M5 este reperul pentru dinamica de condus, agilitate si precizie in segmentul sedanurilor de inalta performanta. Progresul evolutiv, cunostintele de dezvoltare din motorsport si inovatiile de pionierat in domeniile transmisiei, suspensiei, aerodinamicii si constructiei usoare au modelat istoria BMW M5. Motoare cu sase, opt si zece cilindri, tehnologia M TwinPower Turbo si caracteristici de functionare in turatii inalte, sistemul de franare cu frane ceramice M Carbon si tractiune integrala M xDrive sunt doar cateva dintre reperele tehnologice cu care acest model a redefinit in mod repetat varful de performanta intr-un sedan care este extrem de potrivit pentru utilizarea de zi cu zi. A saptea generatie a BMW M5 duce mai departe aceata traditie speciala cu inovatii fascinante pentru o experienta de performanta si mai intensa.
    Primul BMW M5 Touring a fost lansat in 1992, pe baza celei de-a doua generatii BMW M5 Sedan si de atunci a reprezentat o combinatie de performanta ridicata si caracter practic cotidian pe patru roti. In 2007, BMW M GmbH a adaugat si o varianta Touring la a patra generatie BMW M5. Iar in prezent, lansarea cu succes a primului BMW M3 Competition Touring cu M xDrive subliniaza, de asemenea, atractivitatea ridicata a acestui concept auto special in segmentul premium de automobilele de inalta performanta.
    Testarea primelor prototipuri ale noului BMW M5 Touring urmeaza sa inceapa in urmatoarele zile in traficul urban, precum si pe drumurile nationale si autostrazile din jurul orasului Munchen si la sediul BMW M GmbH din Garching. Aplicarea integrata a tuturor sistemelor de propulsie si suspensie va fi realizata apoi si pentru noul BMW M5 Touring pe bucla Nordschleife de la Nürburgring, printre altele, cu obiectivul de a asigura echilibrul ideal intre performanta sportiva pe circuit si confortul superior de rulare in traficul cotidian si pe distante lungi.

    Vizualizari: 469