rss

Mai mult de 15% din automobilele MINI noi sunt deja electrificate la nivel global; cifre record in Romania

  1. 25/07/2021
    Vezi toate fotografiile (1)

    La inceputul deceniului urmator, MINI va deveni un brand complet electric. In drumul spre acea transformare majora, tot mai multi clienti din intreaga lume devin entuziasmati de modelele MINI electrificate. In prima jumatate a anului 2021, ponderea acestor automobile in totalul vanzarilor globale ale marcii premium britanice a crescut deja la peste 15%. In total, MINI a vandut in intreaga lume 157.799 de automobile din ianuarie pana in iunie 2021, depasind cu 32,6% rezultatul din aceeasi perioada a anului trecut.
    Vanzarile globale totale de automobile MINI cu sisteme de propulsie electrificate s-au ridicat la 23.777 de unitati in prima jumatate a anului 2021. Cel mai important automobil pentru distractie la volan fara emisii la nivel local se dovedeste a fi MINI Cooper SE, cu 13.454 de unitati vandute intre ianuarie si iunie 2021. Un total de 31.034 de unitati ale primului model MINI complet electric au fost deja livrate intre lansarea sa pe piata anul trecut si sfarsitul lunii iunie 2021 la nivel global.
    Sarcina de a convinge grupuri tinta suplimentare de placere unui condus durabil este preluata de MINI Cooper SE Countryman ALL4. Modelul plug-in hybrid din segmentul compact premium a crescut cifrele sale de vanzari la 10.323 de unitati in primele sase luni ale anului 2021.
    "MINI a sustinut intotdeauna solutiile inteligente si eficienta si, prin urmare, se potriveste perfect si pentru mobilitatea electrica", spune Bernd Körber, directorul marcii MINI. "Pur si simplu, placerea condusului urban si mobilitatea locala fara emisii se potrivesc ideal. Şi clientii nostri simt acest lucru."
    Cu motorul sau electric de 135 kW/184 CP si agilitatea tipica a marcii, MINI Cooper SE imbogateste lumea mobilitatii electrice cu un sentiment de go-kart in stilul inconfundabil al marcii. Autonomia cuprinsa intre 203 si 234 de kilometri, asa cum este determinata de ciclul de testare WLTP, permite, de asemenea, distractia de condus tipica MINI dincolo de limitele orasului. MINI Cooper SE Countryman ALL4 este si mai versatil prin sistemul sau de propulsie care consta dintr-un motor termic si un motor electric, care impreuna genereaza o putere de 162 kW/220 CP. Modelul plug-in hybrid are o autonomie electrica de pana la 59 de kilometri conform WLTP - suficient, de exemplu, pentru a parcurge zilnic distanta dintre domiciliu si locul de munca - cu zero emisii locale.
    Cu aceste calitati, ambele modele au contribuit la un inceput extrem de reusit pentru transformarea marcii MINI spre mobilitate electrica. Pietele auto din Germania si Marea Britanie se numara printre regiunile de vanzari in care fanii MINI sunt deosebit de entuziasmati de condusul fara emisii locale. In Germania, 6.324 de unitati MINI Cooper SE si MINI Cooper SE Countryman ALL4 au fost vandute din ianuarie pana in iunie 2021. Acest lucru corespunde cu putin sub 30% din totalul vanzarilor MINI din Germania in aceasta perioada. Din acest motiv, piata germana este de departe cea mai mare piata pentru modelele MINI electrificate. Pe locul al doilea in acest clasament se afla Marea Britanie. Acolo, automobilele electrificate au reprezentat 17,4% din totalul vanzarilor MINI din Regatul Unit in prima jumatate a anului 2021. Un total de 4.027 de unitati din ambele modele au fost vandute in Marea Britanie.
    In procent din totalul livrarilor, Romania este unul din liderii electrificarii MINI la nivel global, cu unele din cele mai bune rezultate la nivel global si cea mai buna performanta din regiune: 1 din 4 automobile livrate in prima jumatate a acestui an este MINI Cooper SE, in timp ce aproape 1 din 3 modele sunt electrificate (electrice si plug-in hybrid). Astfel, dintr-un total de 144 modele MINI vandu-te la nivel national, 35 sunt modele electrice MINI Cooper SE si 10 sunt plug-in hybrid MINI Cooper SE Countryman.
    De altfel, cu proiectul MINI Electric Racing, Romania a adus pentru prima data in istorie un MINI electric intr-o competitie de motorsport, demonstrand ca si in format electric marca isi pastreaza dinamismul si placerea de a conduce.

    Vizualizari: 684