rss

Mahindra si Changfeng i-au spus “Nu” lui Hummer

  1. 19/08/2008
  2. Tags: Changfeng, GM, Hummer, Mahindra & mahindra
    Vezi toate fotografiile (1)
     

    Hummer este in acest moment cea mai greu incercata marca americana, iar General Motors – la randul sau un concern cu mari probleme financiare – nu mai vrea o piatra de asemenea greutate la gatul sau.

    Din pacate pentru yankei, sursele de informatie au dezvaluit faptul ca atat chinezii de la Changfeng, cat si indienii de la Mahindra & Mahindra – doi potentiali cumparatori – au spus “Nu” ofertei lui GM, fiecare din motive diverse.

    Changfeng a refuzat fostul numar unu mondial din cauza ca acesta a cerut prea mult pe o companie aflata practic in pragul falimentului, chinezii neintrezarind nici un viitor pentru Hummer ca parte a afacerii lor. Ei au invocat dificultatile mari de promovare a masinilor pe piata din China, Rusia si SUA pentru a-si justifica refuzul, precum si costurile foarte ridicate pe care le-ar intampina in cazul in care ar incerca sa faca ceva bani din proiectarea si vanzarea unor modele militare.

    De partea cealalta, conducerea Mahindra & Mahindra se pare ca nu a fost de fapt niciodata interesata de Hummer, imaginea de “ucigas” al planetei fiind in contradictie cu politica companiei indiene. “Au existat multe speculatii pe aceasta tema. Si tocmai de aceea vreau sa spun categoric ca nu suntem intersati de Hummer”, a declarat Anand Mahindra, vicepresedintele unui concern care, conform informatiilor celor de la Reuters, se afla in plina campanie de promovare a unei imagini ecologice.

    Totusi, chiar si cu cei mai importanti posibili cumparatori disparuti din peisaj, Hummer inca mai trage sperante sa cunoasca o a doua viata sub obladuirea vreunui conglomerat estic, fie el rusesc, indian sau chinezesc. Deja se spune ca Tata ar vrea sa dea o noua lovitura...

    Vizualizari: 1038