rss

Mahindra “lucreaza” la un model electric

  1. 24/08/2008
  2. Tags: G-Wiz, Hummer, Mahindra & mahindra
    Vezi toate fotografiile (1)
     

    Cel mai inversunat adversar al lui Tata Motors, Mahindra & Mahindra, a refuzat recent sa cumpere Hummer pe motiv ca in viitorul ei nu au loc decat tehnologii dedicate eficientei si spiritului ecologic.

    Si iata ca indienii nu au mintit: recent, ei au anuntat ca pregatesc un nou vehicul electric, pozitionat deasupra micului Reva si suficient de spatios incat sa acomodeze patru pasageri.

    Reva – cunoscut sub numele de G-Wiz pe alte piete – este privit in general mai mult o jucarie decat un automobil in adevaratul sens al cuvantului, acomodand intr-un spatiu destul de restrans maximum doi adulti si doi copii; viitorul model electric Mahindra, pe de alta parte, va fi sensibil mai bun la capitolele habitabilitate si utilitate, atat de importante pe pietele din Vest.

    Masina va fi asadar comercializata si in tarile cu economie dezvoltata, la preturi sensibil mai mari decat ale lui G-Wiz, nu inainte insa ca inginerii lui Mahindra sa se asigure ca toate problemele legate de functionarea sistemelor au fost rezolvate.

    Initial, autoturismul va avea la baza o tehnologie destul de primitiva, sistemul de propulsie electric alimentandu-se de la baterii comune, pe baza de acid; de-abia mai tarziu asiaticii vor instala acumulatori moderni, nichel-metal, ce vor fi instalati si pe o viitoare gama de vehicule entry-level cu trei roti.

    Mahindra va intampina totusi o concurenta puternica din partea celor de la Tata, care au deja un acord de cooperare cu Norvegia – tara in care vor efectua o serie de teste cu o flota de vehicule electrice.

    Vizualizari: 1167