rss

Magna face un pas inapoi in afacerea Chrysler

  1. 15/03/2007
  2. Tags: Chrysler, Magna International
    Vezi toate fotografiile (2)
    Magna International, unul din candidatii cei mai seriosi la preluarea numarului trei din Detroit, pare sa cedeze initiativa in fata perechii de grupuri de investitii Cerberus Capital Management LP si Blackstone Group, care de curand au inaintat oferte greu de batut.

    Magna parea initial destul de bine pozitionata ina aceasta afacere alaturi de General Motors, Chrylser fiind cel mai mare client al companiei canadiane (aproximativ 25% din veniturile celor din Ontario proveneau de la partenerii lui Mercedes-Benz).

    In plus, Magna nu sta tocmai rau cu banii, ea ocupand locul trei in clasamentul mondial al furnizorilor de componente, inregistrand in 2005 vanzari de 22,8 miliarde de $.

    De cealalta parte insa, si rivalii de la Cerberus au venit cu temele facute si cu... o arma secreta, in persoana lui Wolfgang Bernhard, sosit pe post de consilier.

    Germanul este nimeni altul decat omul care, impreuna cu Dieter Zetsche, a reusit sa aduca pe linia de plutire constructorul american la inceputul acestui secol, in urma unor restructurari masive care au dus la inchiderea a sase fabrici si la concedierea a o cincime din personalul Chrysler.

    Chiar si cu el pe post de consilier insa, lui Cerberus nu-i va fi usor: Blackstone este la randu-i bine pozitionata, in timp ce, se pare, GM doar a parut ca vrea sa faca un pas inapoi.
    Vizualizari: 908