rss

Made in SEMA: Ford F-150 cu 500 CP!

  1. 01/10/2008
  2. Tags: F-150, Ford, Performance West, Sema
    Vezi toate fotografiile (1)

    Poate ca americanii se uita acum la pick-up-uri ca la o adunatura de instrumente pentru torturi financiare, insa SEMA, cel mai mare salon auto din lume dedicat industriei aftermarket, este un loc in care consideratiile cu tenta ecologista trebuiesc lasate la intrare precum pacatele la usa bisericii.

    Aici “imens” si “atotputernic” sunt cuvinte de lege, iar daca vii cu ceva care le inglobeaza pe amandoua, cu atat mai bine. Asa ca ce ziceti de un Ford F-150 de 500 CP?

    Cel mai bine vandut pick-up din SUA stie sa faca aproape orice are legatura cu carausia, insa pe baietii de la Performance West nu i-a interesat asta: uriasul de aproape trei tone trebuia sa ajunga la fel de rapid ca un muscle-car.

    Asa s-a nascut F-150 Striker R, o camioneta full-size cu un design inspirat de Mustang Shelby GT500KR si echipata cu o versiune supraalimentata a propulsorului V8 de 5,4 litri, ce trimite catre roti nu mai putin de 500 CP.

    Modificarile de natura mecanica au fost – asa cum probabil deja v-ati inchipuit – ample, incluzand montarea unui urias compresor mecanic Kenne Bell “Blowzilla”, instalarea unui management electronic nou, inlocuirea evacuarii de serie cu una mai performanta si, evident, punerea la punct a unui kit de suspensie (semnat de Bell Tech) ce a coborat considerabil garda la sol si a pus in valoare setul de jante de 22 inch.

    Interesant este faptul ca Performance West nu s-a oprit aici si a aplicat acelasi tratament “a la GT500KR” si giganticului Ford F-350, demonstrand inca o data ca, intr-adevar, marimea conteaza...

    Vizualizari: 875