rss

Lukoil Lubricants lanseaza uleiurile dedicate motoarelor alimentate cu GPL

  1. 11/09/2014
  2. Tags: Lukoil Lubricans
    Vezi toate fotografiile (3)

    Lukoil Lubricans East Europe anunta lansarea in Romania noi produse pentru motoarele cu GPL – Lukoil Luxe LPG 10W-40, Lukoil Luxe LPG 15W-40, Lukoil Super LPG 10W-40 si Lukoil Super LPG 15W-40. Aceste uleiuri sunt special concepute pentru a fi utilizate in motoarele pe benzina convertite sa functioneze cu un sistem bi-carburant benzina/GPL in motoarele alimentate cu GPL.

    Lukoil Lubricans East Europe ia in considerare mediul social si economic, ceea ce inseamna adaptarea capacitatilor de productie la cererea pietei, sub cele mai inalte standarde de calitate.

    "Acordam o atentie sporita tendintelor care se manifesta pe piata auto din Romania, unde am sesizat cresterea de la an la an a numarului de autoturisme care folosesc sistemul de alimentare bi-carburant benzina/GPL (autogaz)", a declarat Felix Dragu, director general al Lukoil Lubricans East Europe.

    Lansarea noilor produse vine in urma investitiei de catre Lukoil a aproximativ 6 milioane de dolari pentru modernizarea instalatiei de amestecare a lubrifiantilor detinuta de companie in Ploiesti, ceea ce face ca Lukoil Lubricans East Europe sa opereze in prezent una dintre cele mai moderne instalatii modulare de producere a lubrifiantilor din Europa.

    Lubrifiantii Lukoil GPL au fost creati si adaptati pentru pietele din Europa de Est impreuna cu Infineum, companie britanica lider mondial in formularea, producerea si comercializarea aditivilor pentru industria producatoare de lubrifianti.

    Performantele tehnice ale lubrifiantilor Lukoil GPL asigura protectie atat pentru catalizator, cat si pentru motor, formand o pelicula de protectie pe piesele supuse unei uzuri ridicate cauzate de temperaturile ridicate din camera de ardere a motorului.

    Lukoil Lubricans East Europe a demarat fabricarea celor 4 produse, uleiuri de motor, ca extensie la liniile de produse deja existente in portofoliu.

    Acestea sunt uleiuri semi-sintetice 10W-40 si minerale 15W-40 care indeplinesc cerintele standardelor SL, respectiv SG/SJ. Sunt formulate cu un pachet de aditivi performant, cu proprietati antioxidante, anticorozive, dispersate, cu un continut redus de cenusa si o bazicitate optima, echilibrate perfect pentru motoarele pe GPL. Avantajul folosirii unui astfel de ulei consta in mentinerea unui motor curat si prevenirea formarii de depuneri, inclusiv in camera de ardere si la nivelul supapelor, pe langa rolul specific de reducere a frecarii intre piesele componente ale motorului, in paralel cu mentinerea pricipalelor caracteristici fizico-chimice ale uleiului, pe intregul interval de schimb.

    Conform testelor in exploatare realizate de specialistii Infineum s-a constatat o excelenta stare a motorului la sfarsitul testelor versus motor cu rulaj pe enzina, printr-o curatenie superioara a pistoanelor si un nivel mai scazut al depunerilor de combustie si al depunerilor pe supape comparativ cu uleiurile furnizate de OEM (Original Equipment Manufacturer). Este remarcabila economia de carburant (GPL) care, in cazul uleiurilor pentru motoarele pe GPL de la Lukoil, ajunge la ponderi intre 2,7% pana la 7%.

    Aceste uleiuri pot fi utilizate totodata si pentru lubrifierea motoarelor pe benzina pentru care sunt recomandate uleiuri de performanta API SL (LUKOIL LUXE LPG) sau API SJ (LUKOIL SUPER LPG). Toti acesti factori recomanda folosirea uleiului de motor special formulat pentru motoarele pe GPL.

    Continutul crescut de antioxidanti si pachetul echilibrat de aditivi garanteaza stabilitatea proprietatilor de protectie a motorului pe durata intregului interval dintre schimburile de ulei. Caracteristicile uleiului Lukoil protejeaza motorul impotriva formarii de depuneri si previne modificarea in timp a vascozitatii. Toate acestea pentru o protectie mai buna a motorului.

    Caracteristici

    1.    Solutie dedicata autovehiculelor pe GPL.
    LUKOIL SUPER LPG / LUKOIL LUXE LPG au fost special dezvoltate pentru autoturismele adaptate pe GPL. Produsele sunt potrivite pentru motoarele alimentate cu GPL (gaz petrolier lichefiat) si pentru autoturisme bi-combustibil (GPL + benzina). Au fost luate in considerare toate conditiile speciale ale acestui tip de motor.

    2.    Cresterea durabilitatii motorului.
    Uleiul dezvoltat pe baza pachetului de aditivi ofera protectie sporita la uzura mai mare pe parcursul intervalelor de schimb, in conditiile specifice de functionare cu GPL. Fata de uleiurile nespecializate, uleiurile de motor pe GPL asigura atat protectia suplimentara a motorului , in special a supapelor si scaunelor supapelor, cat si a camerei de ardere.

    3.    Protectie impotriva depunerilor.
    LUKOIL SUPER GPL / LUKOIL LUXE GPL asigura proprietati de curatare si spalare, precum si protectie sporita prin prevenirea formarii depunerilor din camera de ardere si in sistemul de evacuare a gazelor (convertor catalatic).
     
    4.    Economie de carburant semnificativa vs. situatia uleiurilor OEM. Este posibila o reducere a consumului de gaz de la 2,7% pana la 7%.

    Vizualizari: 4838
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »