rss

Luca di Montezemolo: nu va exista un Ferrari cu patru usi

  1. 04/10/2008
  2. Tags: Coupe, Ferrari, Luca di montezemolo, Paris
    Vezi toate fotografiile (1)

    Boss-ul companiei din Maranello s-a folosit de Salonul Auto de la Paris pentru a explica clar si raspicat ca Ferrari nu va face niciodata o masina cu patru usi.

    Imediat ce Porsche, Lamborghini, Aston Martin si chiar Bugatti si-au anuntat intentia de a concura in nisa coupe-urilor cu patru usi, speculatii cu privire la faptul ca managerii marcii italiene le-ar putea urma exemplul au inceput sa apara tot mai des prin presa de specialitate; acum, asta au ramas – speculatii.

    Interesant este faptul ca Ferrari nu este straina de un asemenea proiect: in 1980, la Salonul Auto de la Torino, Pininfarina si-a sarbatorit cea de-a 50-a aniversare cu o limuzina eleganta pe a carei capota trona mandru logo-ul calutului cabrat.

    Cu un design rapitor pentru acele vremuri si un V12 boxer de cinci litri sub capota, prototipul botezat Ferrari Pinin a captat intreaga atentie a show-ului; totusi, Sergio Pininfarina nu a reusit sa il induplece pe Enzo Ferrari sa fabrice fie macar si o serie limitata.

    De atunci, celebra companie din nordul Italiei nu s-a mai aventurat in aceasta lume a masinilor cu mai mult de doua usi, preferand sa nu-si dezamageasca fanii care o considera drept cel mai purist constructor de automobile sportive.

    Probabil, lucrurile nu se vor schimba nici in viitor, si nu e nevoie sa il credem pe cuvant pe Luca di Montezemolo pentru a accepta aceasta teorie: daca succesul de care se bucura le-au permis sa reziste in a fabrica un SUV, ar trebui ca ispita exercitata de un coupe cu patru usi sa fie floare la ureche.

    Vizualizari: 1137