rss

Lovitura pentru Mercedes. Nemtii obligati sa suspende vanzarile E-Class-ului

  1. 31/08/2017
  2. Tags: Mercedes, Mercedes E-Class, suspendare vanzari e-class, suspendare vanzari mercedes, vanzari mercedes e-class
    Vezi toate fotografiile (4)

    Emisiile le dau iar mari batai de cap nemtilor de la Mercedes, care de aceasta data se vad nevoiti sa opreasca vanzarile unui model celebru intr-o piata care le aduce foarte multi bani. Mai exact, este vorba despre versiunea E350d care va primi cateva imbunatatiri pentru a-i fi reduse noxele.

    Intai de toate, inginerii vor recalibra sistemul de injectie, iar mai apoi vor monta un catalizator SCR mai mare. Pe scurt, aceasta ultima masura ii va permite solutiei AdBlue sa fie pulverizata pe o suprafata mai extinsa, pentru a reduce si mai mult emisiile.

    Oficialii constructorul din Stuttgart au anuntat ca E350d-ul nu va suferi alte modificari si ca va veni in continuare cu un rezervor de 24.5 litri pentru AdBlue. In plus, cantitatea folosita in timpul procesului de injectie ramane neschimbata.

    Potrivit informatiilor oficiale, aceasta masura afecteaza numai piata din Germania pe o perioada nedeterminata, insa specialistii sunt de parere ca totul va reveni la normal in cel mult doua saptamani. In ciuda acestor imbunatatiri, motorizarea V6 de 3.0 litri va dezvolta 258 de cai putere, ca si pana acum.

    Aceasta suspendare a vanzarilor vine dupa ce brand-ul german, impreuna cu conationalii de la BMW, Volkswagen si Opel, a fost de acord cu o serie de masuri impuse de Guvern care presupuneau printre altele rechemarea in service a 5,3 milioane de vehicule care poluau mai mult decat trebuia.

    Vizualizari: 1620