rss

Lotus Safe and Sound Hybrid (cu video)

  1. 06/08/2008
  2. Tags: Lotus, Safe and sound hybrid, Video
    Vezi toate fotografiile (3)


    Vocile tot mai numeroase care acuza autovehiculele cu propulsie hibrida ca sunt prea silentioase si pun, astfel, in pericol viata pietonilor, in special a persoanelor care nu vad si se bazeaza foarte mult pe auz pentru a isi forma o idee despre ceea ce se petrece in jur, i-au pus pe ganduri pe cei de la Lotus.

    Britanicii s-au apucat de treaba si au creat programul "Safe and Sound Hybrid", in cadrul caruia, folosind ca baza un autovehicul Toyota Prius, au montat un sistem special care imita zgomotele produse de motoarele clasice. Dispozitivul combina tehnologii precum Active Road Noise Cancellation, Engine Order Cancellation si Sound Synthesis.

    Langa radiatorul Prius-ului a fost instalat un microfon rezistent la apa care intra in functiune automat atunci cand masina foloseste motorul electric. Instalatia de sonorizare este astfel setata incat zgomotul produs sa fie in concordanta cu viteza masinii, fapt ce permite pietonilor sa aproximeze cu destula acuratete distanta care ii separa de masina si viteza cu care aceasta se apropie.

    Sunetul poate fi configurat in asa fel incat sa imite mai multe tipuri de motoare. De exemplu, poti conduce electricul Tesla Roadster si sa asculti satisfacut cum de sub capota razbate sunetul specific unui V6 sau, de ce nu, chiar un V8.

    Sunetul inceteaza in momentul in care soferul comuta pe benzina, insa doar pentru a reincepe cand propulsia electrica intra din nou in functiune.

    Vizualizari: 1214