rss

Lotus dedicat lui Jim Clark

  1. 09/06/2008
  2. Tags: Elise sc, Jim clark
    Vezi toate fotografiile (1)
    S-au implinit 40 de ani de cand celebrul pilot britanic si-a pierdut viata la Hockenheim, la volanul unui Lotus F2. Clark Type 25 Elise SC ii este dedicat, fiind o versiune produsa intr-un numar limitat de exemplare.

    Diferentele sunt in primul rand de ordin estetic. Culoarea caroseriei o evoca pe cea a monopostului Lotus 25, care i-a adus titlul mondial lui Clark in 1963. Nuanta de baza este verdele, la care sunt asortate dungi galbene si pete albe pe usi, pe care, in cazul masinilor de curse, sunt trecute numerele de concurs.
    Trimiteri catre trecutul glorios al celor de la Lotus sunt si marginile argintii ale jantelor, pielea neagra din habitaclu sau maciulia din lemn a schimbatorului.

    Numarul 25 are o semnificatie aparte: acesta este numarul victoriilor obtinute de englez, dar si numarul exemplarelor ce vor fi produse.

    Motorul turbo, de 1.800 cmc, a ramas, fiind capabil de 218 CP, “caluti” suficienti pentru ca Type 25 are o caroserie foarte usoara. El accelereaza in doar 4,4 secunde pana la 100 km/h, iar viteza maxima este de 240 km/h.

    Ei bine, da, nivelul performantelor indreptateste Type 25 ca sa ne aduca aminte de marele Jim Clark.
    Vizualizari: 1032