rss

Lotus Australia a creat cel mai rapid Exige

  1. 28/08/2007
  2. Tags: Exige Sport 240, Lotus Australia
    Vezi toate fotografiile (2)
    Australia nu se poate lauda cu soselele intortocheate ale Marii Brianii, excelente pentru testarea dinamicii masinilor, insa asta nu a impiedicat divizia locala a producatorului de masini sport Lotus sa creeze cel mai rapid Exige din lume, destinat exclusiv pentru piata de la Antipozi.

    Modelul se numeste Exige Sport 240 si, asa cum se poate deduce si din numele sau, este propulsat de un agregat capabil de 240 CP, insa acesta este doar varful piramidei inchinate zeului viteza.

    Pe langa o inima puternica, acest Exige are o transmisie si un tren de rulare extrem de bine dotate, din echipare nelipsind un diferential activ pentru coordonarea cuplului intre rotile posterioare, programul de launch control si un sistem ajustabil de control al tractiunii, similar cu cele folosite in Formula 1.

    Cu ajutorul lor, cel din spatele volanului va constata ca masinii nu ii trebuie decat 4,2 secunde pentru a ajunge la 100 km/h si ca nu se va opri din accelerat pana nu atinge 249 kmh, cu 11 kmh mai mult decat un Exige S. Exige Sport 240 va fi prezentat la salonul international australian de la Sydney din octombrie, vanzarile urmand a debuta la scurt timp dupa aceea. 
    Vizualizari: 1169