rss

Lotus 2010 Europa i6 Concept by Idries Noah

  1. 01/09/2008
  2. Tags: 2010 Europa i6 Concept, Concept, Idries noah, Lotus
    Vezi toate fotografiile (5)


    Asa ar trebui sa arate, in viziunea designer-ului Idries Noah, un Lotus. Hai ca vi-l mai amintiti, neo-zeelandezul care a mai creat concepte precum FireBlade sau Ferrari 250 GTO Concept .

    Ultima creatie a lui Noah se numeste 2010 Europa i6 si este inspirata de autovehiculele Europa si Elite, modele clasice ale constructorului britanic. Concept car-ul din imaginile alaturate este dotat cu un propulsor "sase in linie" de 2.0 litri, a carui putere este transmisa numai catre puntea spate.

    Arata foarte bine dar nu sta rau nici in materie de performante: ajunge la 100 km/h cu start de pe loc in mai putin de 7 secunde si atinge o viteza de top de 265 km/h.

    "Imi place foarte mult modelul clasic Europa, cu linia spatelui inalta. Avea personalitate. Ultima versiune seamana foarte mult cu Elise si aduce mai putin cu Europa. Asa ca am decis sa creez ceva pe gustul meu. Am folosit ca sursa de inspiratie modelele clasice Europa si Elite, dar am tinut cont si de actuala filosofie de design a celor de la Lotus", spune Idries Noah, creatorul conceptului Lotus 2010 Europa i6.



    Vizualizari: 974