rss

Lotus 2-Eleven la Geneva

  1. 01/03/2007
  2. Tags: Lotus 2-Eleven
    Vezi toate fotografiile (1)
    Britanicii de la Lotus se vor folosi de salonul auto de la Geneva pentru a lansa un nou model destinat circuitelor de viteza, numit 2-Eleven.

    Cu un raport CP/greutate similar cu al unei masini de Formula 1 din anii ’60, bolidul va atinge 100 km/h in doar 3,9 secunde.

    „Vinovati” de aceste performante sunt un sasiul ultrausor, de doar 690 kg si a unui motor supraalimentat de 252 CP si 242 Nm, gratie caruia masina poate ajunge la o viteza maxima de 250 km/h.

    Solutiile de coborare a maselor nu s-au limitat insa doar la constructia sasiului, cutia de viteze cu sase trepte fiind realizata din aluminiu din aceleasi considerente.

    Trenul de rulare cu suspensii independente fata/spate ar trebui sa rezolve problema agilitatii pe viraje, in timp ce sistemul de franare cu discuri perforate si ventilate de 288 de mm are misiunea de a permite franari tarzii, necesare obtinerii unor timpi performanti.

    Productia masinii va incep in luna aprilie a acestui an, urmand a exista doua versiuni: una de strada, dotata cu tot ceea ce este necesar pentru a fi legala pe drumurile publice, si una destinata in exclusivitate pistei, ce va beneficia de aportul catorva elemente de natura aerodinamica: un eleron din fibra de carbon, scaune sport aprobate de FIA si un spoiler fata special proiectat pentru forte deportante mari.

    Din aceste motive si diferenta de pret intre cele doua versiuni este destul de mare: 39.995 de lire sterline pentru versiunea de sosea si 49.575 de lire sterline pentru cea destinata circuitelor.
    Vizualizari: 808