rss

Loremo aduce un concept supereconomic la Frankfurt

  1. 13/08/2007
  2. Tags: Loremo
    Vezi toate fotografiile (2)
    Compania germana Loremo va prezenta pe teren propriu, cu ocazia salonului auto de la Frankfurt, o versiune complet functionala a prototipului LS Concept, numit L1.

    Destinata sa intre in competitia X-Prize (cea care incearca sa inspire crearea unor autovehicule foarte eficiente pentru a reduce si chiar interupe obligatia umanitatii de a folosi produse petroliere), masina va fi folosita si la efectuarea unor drive-teste in lumea reala, pentru a valida toate simularile facute in trecut (si in exclusivitate) pe computer.

    Cea mai mare calitate a lui Loremo este fara indoiala consumul de combustibil extrem de redus, masina, potrivit presedintelui Gerhard Heilmaier, fiind in stare sa parcurga 400 km cu cei opt litri de motorina pe care ii poate contine rezervorul.

    Asadar, printr-un calcul simplu, rezulta ca acest concept este in stare sa acopere 100 km folosind doar 2 litri de carburant, ceea ce inseamna de doua ori si jumatate mai putin decat apetitul unui VW Golf TDi obisnuit.

    Tototdata, valoarea obtinuta de Loremo este suficient de buna pentru a inscrie masina la X-Prize, regulamentul concursului specificand ca masinile trebuie sa obtina un consum de cel mult 2,35 l/100 km si sa fie gata pentru a putea fi produse in serie.

    Aceasta a doua conditie pare si mai interesanta…
    Vizualizari: 795
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »