rss

Logan Cup Rallycross, o noua competitie auto in Franta

  1. 13/05/2008
  2. Tags: Dacia, Logan, Logan cup rallycross
    Vezi toate fotografiile (6)

    Dupa Germania, unde exista de mai mult timp o competitie denumita Cupa Logan, iata ca si Franta va oraniza incepand din acest an o intrecere - Logan Cup Rallycross - in care vedeta va fi o noua versiune preparata a modelului Dacia Logan.

    In timpul Campionatului European de Rallycross, care s-a tinut la Kerlabo, spectatorii au putut admira in paddock o versiune speciala a lui Logan, care va concura intr-un turneu de noua etape ce se vor disputa in paralel cu competitia-mama, incepand cu 24 mai.

    Interesul pentru aceasta noua intrecere este dublu. Publicul, pe de-o parte, va putea urmari curse noi la care vor lua startul Logan-uri identide, poate la fel de spectaculoase ca acelea din CE de Rallycross, iar pe de alta parte pilotii si echipele acestora se vor putea inscrie intr-un campionat cu un buget redus.

    Varianta lui Logan care va participa in Cup Rallycross 2008 este propulsata de clasicul motor de 1,6 litri cu 8 valve, care dezvolta acum o putere maxima de 100 CP / 5.500 rpm. Suspensiile sport au fost si ele modificate pentru fi adaptate conditiilor de concurs pe teren semiaccidentat asa cum sunt cele din Rallycross. Ca aspect, Logan-ul nu a suferit modificari majore, doar eleronul spate fiind usor redesenat.

    Pilotii care vor concura in acest prim sezon de Logan Cup Rallycross au varste cuprinse intre 16 si 23 de ani, multi fiind debutant, singura exceptie fiind un pilot de 44 de ani.

    "Prin participarea in aceasta Cupa Logan intentionez sa fac pasul catre Campionatul European Rallycross pentru ca, altfel, din cauza bugetului redus mi-e practic imposibil sa fac aceasta trecere. Sper totusi sa gasesc sponsori care sa ma ajute sa trec intr-o divizie superioara. Din acest motiv am ales aceasta formula interesanta de promovare", a declarat unul dintre pilotii inscrisi, Maximilien Eveno, in varsta de 18 ani.

    Program Logan Cup Rallycross 2008
    24-25 mai, Faleyras
    7-8 iunie, Lunéville
    21-22 iunie, Bergerac
    5-6 iulie, Lavaré
    12-13 iulie, Châteauroux
    6-7 septembrie, Lohéac
    20-21 septembrie, Mayenne
    11-12 octombrie, Dreux
    18-19 octombrie, Essay

    Vizualizari: 1198
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »