rss

Loeb, pilot de Formula 1 pentru o zi

  1. 07/12/2007
  2. Tags: Renault r26
    Vezi toate fotografiile (3)
    Intr-un eveniment organizat pe circuitul francez “Paul Ricard” Le Castellet, proaspatul campion mondial de raliuri, Sebastien Loeb, si coechipierul sau, Dani Sordo, au testat, miercuri dupa-amiaza, monopostul de Formula 1 Renault R26 , cu care Fernando Alonso a devenit campion al lumii in 2006.

    Loeb, care a devenit campion al lumii pentru al patrulea sezon consecutiv, a lasat Citroenul sau C4 WRCpentru a experimenta in premiera senzatiile oferite de un monopost F1.

    “A fost o experienta fantastica si, ca sa fiu sincer, pot spune ca pentru mine Craciunul a venit mai devreme. Am devenit pentru prima data tata, weekendul trecut am castigat al patrulea titlu mondial la raliuri si acum un vis a devenit realitate pilotand pentru prima data un monopost de Formula 1”, a declarat Loeb.

    Francezul nu se afla la prima experienta de acest gen, el participand in 2006 la celebra cursa de 24 de ore de la Le Mans.

    La randul sau, pilotul echipei Renault F1, Heikki Kovalainen, a avut ocazia sa testeze modelul Citroen C4 WRC. Tanarul pilot originar din Suomussalmi a avut un copilot-surprinza, insusi Sebastien Loeb urcand alaturi de finlandez pentru a-i “vinde” cateva ponturi.


    Finlandezul a avut numai cuvinte de lauda la adresa masinii lui Loeb, spunand ca senzatiile traite intr-o astfel de masina sunt total diferite fata de cele din Formula 1.

    “A fost o zi minunata pentru ca am avut oportunitatea de a pilota masina lui Sebastien. Am mai urcat intr-o astfel de masina ca si copilot, insa senzatia de la volan este mult mai puternica”, a declarat Kovalainen, inca pilotul echipei Renault F1.

    Actiunea de pe circuitul “Paul Ricard” a fost organizata de compania Total-elf, care este partener atat pentru Renault F1 Team, cat si pentru Citroen Sport.
    Vizualizari: 803