rss

Locus Plethore: hypercar made in Canada

  1. 14/07/2007
  2. Tags: Hypercar, Locus Plethore
    Vezi toate fotografiile (2)
    Cunoscuti mai degraba pentru siropul de artar, hocheiul galactic si iernile geroase, canadienii dovedesc ca stiu sa faca si masini ce pot ataca la orice ora titlul de “cea mai rapida din lume".

    Una dintre acestea se numeste Plethore, va fi fabricata de Locus si pune la dispozitia clientilor “cel putin 750 CP”.

    Poreclita “Bomba din Quebec”, Plethore este considerata prima supermasina adevarata de productie canadina si, sincer, e greu sa ii contrazici: cu un design exotic si un interior de o configuratie identica cu a lui McLaren F1 (locul soferului/pilotului e pe mijloc, pasagerii stau de-o parte si de alta ceva mai in spate), ea a fost desenata de Luc Chartrand (specialist in electronica si materiale compozite) si este fabricata din cele mai usoare materiale cunoscute in aceasta industrie (predomnina, evident, fibra de carbon).

    In plus, propulsia este asigurata de un motor despre care nu au transpirat prea multe, dor faptul ca poate produce fie 750 CP, fie – atentie – 1.300 CP.

    Plethore va costa undeva in jurul a 330.000 de dolari canadieni si va fi produsa intr-o cadenta de 400 de exemplare pe an, iar Mr. Chartrand a tinut sa precizeze neaparat ca, spre deosebire de alte supercar-uri, aceasta are suficient spatiu la interior pentru a acomoda trei persoane de aproape 2 m inaltime.

    Nu radeti – avand in vedere ca mai toti hocheistii din NHL sunt de asteptat sa-si comande una, chestia asta chiar va conta.
    Vizualizari: 1231