rss

Lexus IS si Toyota Prius – (din nou) campioni JD Power

  1. 11/05/2007
  2. Tags: JD Power, Lexus IS, Toyota Prius
    Vezi toate fotografiile (2)
    JD Power si revista britanica What Car? au incheiat un nou studiu de masurare a gradului de satisfactie al consumatorilor si, ca de obicei, marcile proaspatului numar unu mondial s-au cocotat pe prima pozitie a podiumului.

    18.000 de proprietari auto din Marea Britanie au luat parte la acest test, care a fost castigat, la egalitate, de Lexus IS si Toyota Prius.

    Masinile au fost punctate pe o scala de la 0 la 1000 de puncte, participantii la acest test completand un chestionar in care trebuiau evaluate 77 de atribute diferite, grupate in patru tipuri de masuratori ale gradului de satisfactie: calitate, fiabilitate, atractia fata de masina (design, performanta, confort si dotari) si nivelul service-ului plus costurile de intretinere.

    Japonezii – ce surpriza! – au ocupat primele patru locuri, castigatorii Prius si IS obtinand 868 de puncte, in timp ce locurile 3 si 4 au fost ocupate, in ordine, de Honda Jazz (864 de puncte) si Lexus RX (854 de puncte).

    Pe locul 5 s-a clasat surprinzator Skoda Octavia (cu 851 de puncte), cehii punctand chiar doua prezente in Top 10 prin prezenta modelului Fabia, ce a ocupat locul 7.

    Mai mira pe cineva cum de nu-i poate opri nimeni pe asiatici?
    Vizualizari: 1067